About

Met een team dat altijd bereid is om je een luisterend oor te bieden en al ruim 15 jaar actief is in België een een vijftal jaar in Frankrijk, gaan we met Pulse elke dag opnieuw het avontuur aan om een heel concreet doel te realiseren: de kwaliteit van de individuele en collectieve preventie in de wereld van de gezondheid op het werk verbeteren.

What’s Pulse?

Next generation online software voor Externe Diensten voor Preventie en Bescherming

Met Pulse kan je jouw administratie niet enkel efficiënter bolwerken, maar kan je razendsnel concrete gevolgen koppelen aan bepaalde risico’s op de werkvloer, door haar intelligentie en de manier waarop data wordt gestructureerd en gevisualiseerd. En nog belangrijker: je hoeft niet langer achter de feiten aan te lopen, maar kan voortaan preventief anticiperen op alles wat welzijn op het werk dreigt te belemmeren.

What’s in a name?

  • Pulse, ontstaan uit onze passie voor welzijn en preventie op het werk, is gericht op het kloppend hart van iedere onderneming: de werknemer!

  • Pulse is spannend. We vertalen de bits en bytes naar inzichtelijke rapportages waar diverse profielen meteen gevolg kunnen aan geven.

  • Pulse leidt ook tot impulsen. Het pakket vormt immers de link tussen verschillende bronnen (medisch, paramedisch en preventie) en leidt zo tot ingevingen om verbeterpotentieel te ontsluiten.

De ultieme stap richting gegevensbescherming!

Sinds november heeft Pulse een HDS-certificering (Health Data Hosting) verkregen.

Deze nieuwe certificering onderstreept hoe belangrijk gegevensbescherming voor Trustteam is. HDS is een dwingende voorwaarde voor aanbieders van clouddiensten die persoonlijke medische informati, verzameld voor preventieve, diagnostische en andere gezondheidsdiensten, hosten.

Deze van oorsprong Franse wet bepaalt dat elke organisatie in de gezondheidszorg - ziekenhuizen, farmaceutische laboratoria, externe preventie- en beschermingsdiensten - die persoonlijke medische gegevens verwerkt, een beroep moet doen op een HDS-gecertificeerde leverancier. Wij zijn dan ook trots te kunnen aankondigen dat Trustteam & Pulse nu voldoen aan deze voorwaarde.

Concreet vereist de HDS dat wij nog strengere maatregelen nemen met betrekking tot de bescherming, beveiliging, vertrouwelijkheid en toegankelijkheid van medische gegevens in ons datacentrum. Deze maatregelen omvatten krachtige authenticatie- en autorisatieprocedures, robuuste back-upsystemen en krachtige encryptiemethoden. HDS specificeert ook verplichte eisen die moeten worden opgenomen in contracten met de cloud-dienstverlener. Deze vereisten zijn van toepassing ongeacht waar de gegevens worden opgeslagen. HDS-certificering is voor Trustteam de ultieme stap in de bescherming van persoonsgegevens, naast onze ISO 27001-certificering.

About Trustteam

Trustteam is al meer dan 20 jaar actief als een one-stop-shop voor uw IT-behoeften. Vandaag zijn er meer dan 6.500 klanten voor wie Trustteam een oplossing aanbiedt op het vlak van connectiviteit, cloud, hardware, telefonie of administratieve software.

{"lat":48.7002397,"lng":6.121957,"icon":"https:\/\/www.pulseprevention.com\/assets\/Map%20icon%20pulse.svg?_=1654588243","content":"PHA+PHA+NDEsIHJ1ZSBBbGJlcnQgRWluc3RlaW4sIFBhcmMgZCdBY3Rpdml0w6lzIFN0IEphY3F1ZXMgSUk8L3A+PHA+Ri01NDMyMCBNYXjDqXZpbGxlPC9wPjwvcD4=","open":false}, {"lat":50.8207858,"lng":3.3056392,"icon":"https:\/\/www.pulseprevention.com\/assets\/Map%20icon%20pulse.svg?_=1654588243","content":"PHA+PHA+RXZvbGlzIDc4PC9wPjxwPkItODUwMCBLb3J0cmlqazwvcD48L3A+","open":false},

Pulse

41, rue Albert Einstein, Parc d'Activités St Jacques II

F-54320 Maxéville

Pulse

Evolis 78

B-8500 Kortrijk

Openingsuren

maandag tot vrijdag: 7u - 12u en 12u45 - 17u